Future Forces Forum dnes pokračovalo druhým dnem

Jednu z divizí LOM PRAHA, s.p. Centrum leteckého výcviku Pardubice (CLV) dnes ve své přednášce na Future Forces Forum New Generation Aircraft conference představil jeho zkušený pilot Robert Stejskal, který prezentoval odborné komunitě zkušenosti z taktického výcviku na cvičných proudových letounech Albatros. V této souvislosti se rovněž hovořilo o nadcházejícím přezbrojení letecké techniky provozované CLV.

Následně byla podepsána smlouva mezi GENERAL ELECTRIC COMPANY (GE), LOM PRAHA, s.p. a GE Aviation Czech, s.r.o. (GEAC), Ministerstvem obrany České republiky a General Electric International, Inc. (GEII) TECHNICAL ASSISTANCE AGREEMENT (TAA), v níž signatáři deklarují vzájemnou součinnost technických dat, logistické podpory a hardware UH-1Y a AH-1Z společnosti Bell. Za státní podnik ji stvrdil svým podpisem ředitel LOM PRAHA Jiří Protiva.

Během dnešního dne se také uskutečnila celá řada bilaterálních jednání, která zahrnovala jak prezentaci odborného portfolia, tak i aktuálních projektů LOM PRAHA směřujících ke zvýšení obranyschopnosti České republiky. Současně se jednalo také o dalších obchodních příležitostech pro státní podnik. Zahraniční delegace byly nejenom z Evropy, ale i dalších afrických a asijských států.

Více informací o veletrhu FFF 2022 a prezentaci státního podniku LOM PRAHA si můžete přečíst v odkazech níže:

Future Forces Forum bude hledat odpovědi na otázky o bezpečnostní situaci v dnešním světě

Ministryně obrany Jana Černochová si nenechala ujít Future Forces Forum 2022

O český simulátor se zajímá Maďarsko i Vietnam

Text: Ivan Tesař

Foto Jitka Šuláková