Nové maximum pro spokojenost klíčového zákazníka

Už z běžného pohledu na fotografie je zřejmé, o jakých profesních tématech velitel Vzdušných sil Armády České republiky a ředitel LOM PRAHA s.p. spolu hovořili. Jednalo se o premiérovou schůzku v jejich nových pracovních pozicích, která se uskutečnila na ředitelství státního podniku v pražských Malešicích.  

Prologem k jednání byly červnové a červencové pracovní cesty ředitele LOM PRAHA Jiřího Protivy k jednotkám vzdušných sil, a to na 22. základnu vrtulníkového letectva Sedlec, Vícenice u Náměště nad Oslavou, 24. základnu dopravního letectva Kbely a 21. základnu taktického letectva Čáslav. Získané poznatky a informace z leteckých základen daly základ k rozhovoru s velitelem VzS AČR generálmajorem Petrem Mikulenkou.

„Vzdušné síly Armády ČR byly i nadále budou pro LOM PRAHA klíčovým zákazníkem. Naši úzkou součinnost považuji za nutnou a souhlasím s přirovnáním pana generála, že jsme na jedné lodi. V našem stávajícím opravárenském, modernizačním a výcvikovém portfoliu pro VzS AČR plánujeme do budoucna podpořit další důležité projekty, například podporu simulovaného výcviku a životního cyklu při přezbrojení na západní platformu H1, modifikaci Mi-17 na pasažérskou verzi, modernizaci systému vlastní ochrany na letounu CASA C-295M nebo zabezpečení kontinuálního výcviku vojenských pilotů,“ říká J. Protiva a pochvaluje si konstruktivní dialog.  

Veliteli Vzdušných sil Armády ČR byly prezentovány dílčí kroky LOM PRAHA, které povedou k zajištění vyšší bezpečnosti, spolehlivosti a provozuschopnosti techniky. Diskutovalo se i o možném podílu resortního strategického podniku na nadcházejících projektech ve vzdušných silách. „Zavnímal jsem změnu přístupu nového vedení LOM PRAHA. Oceňuji osobní angažovanost ředitele státního podniku řešit věci napřímo a v praxi. Čekají nás nemalé výzvy a k tomu je nezbytný společný postup. Věřím, že tento pozitivní trend bude pokračovat a stane se systémovým,“ konstatuje genmjr. P. Mikulenka a deklaruje zájem navštívit jednotlivé závody v pražských Malešicích a Kbelích.

Text: Pavel Lang

Ilustrační foto: archiv LOM PRAHA s.p.