Od plánovače po vedoucího provozu letadel, aneb devětačtyřicet let v LOMu PRAHA

Po bezmála padesáti letech práce ve státním podniku LOM PRAHA odchází Ing. Josef Krupička do důchodu. Za svoje dlouholeté svědomité úsilí si, a to nejen od svých spolupracovníků, zaslouží velký obdiv a úctu. Tady je jeho stručné osobní i profesní curriculum vitae.

Do tehdejších Leteckých opraven Kbely (LOK) nastoupil po vojenské základní službě v září 1972 jako plánovač. Až do roku 2003 následovaly další pracovní pozice: technický kontrolor, vedoucí referent řízení a kontroly jakosti, vedoucí odborný technický pracovník, vedoucí odboru řízení jakosti, výrobní náměstek, vedoucí kontroly LOK, vedoucí řízení provozů LOK, vedoucí výroby LOK a vedoucí technologie LOK.

Další štací byl reorganizovaný státní podnik LOM PRAHA. Jeho pozice? Vedoucí odboru logistiky materiálových zdrojů, vedoucí oddělení logistiky materiálových zdrojů pro letadla, vedoucí odboru nákupu materiálu a služeb, vedoucí odboru logistiky materiálových zdrojů pro letadla, vedoucí logistického zabezpečení pro letadla a vedoucí provozu letadel. 

„Jsem velký staromilec. Se svým odchodem se stále nemohu ztotožnit, ale ze zdravotních důvodu je to nutné. Přál bych státnímu podniku LOM PRAHA a jeho novému vedení v čele s Jiřím Protivou hodně zakázek a práce a také to, aby se mému nástupci dařilo. Prožil jsem tady krásné roky a všem mým kolegům bych to přál také. V podniku pracuje mnoho srdcařů, kteří mají radost ze své práce a já jsem jeden z nich. Po svém odchodu do důchodu budu do podniku rád chodit na návštěvu“, říká Josef Krupička, který letos oslaví krásné sedmdesátiny.

Zbývá dodat jediné – panu Josefu Krupičkovi moc děkujeme za vše vykonané a přejeme mu pevné zdraví a radost ze života.

Text: Jitka Šuláková

Foto: autor a Pavel Lang