Služba vlasti je to nejcennější

Jedenadvacátý březnový den se v Arcibiskupském paláci v Praze setkal ředitel LOM PRAHA s.p. Jiří Protiva s arcibiskupem pražským a primasem českým Janem Graubnerem a Dominikem kardinálem Dukou, emeritním arcibiskupem pražským.

Jedním z témat společného jednání bylo představení státního podniku, který se zabývá převážně opravami letecké techniky a výcvikem pilotů. „LOM je subjektem, který podporuje Armádu České republiky a válečné veterány, stejně jako tomu činí i církev. Pomyslná rozdílnost v oné podpoře je v zaměření duchovním i technickém,“ říká J. Protiva a dodává, že LOM PRAHA působí obecně v naplňování veřejného zájmu, čímž je nejen podpora AČR, ale i státu v krizových situacích.

Další informace se týkaly například flotily výcvikových vrtulníků Centra leteckého výcviku LOM PRAHA s.p., konkrétně strojů Enstrom 480 B-G. Žáci pardubických škol jim navrhli jména, která mají úzkou spojitost s městem Pardubice. Jeden z Enstromů byl pojmenován Arnošt po prvním pražském arcibiskupovi a českém metropolitovi Arnoštu z Pardubic (r. 1344).

Na nadcházející návštěvě státního podniku a požehnání letecké flotily CLV padla předběžná shoda.

 

Autor: Pavel Lang