Studenti z kutnohorské průmyslovky v LOM PRAHA

Devětadvacet studentů, doprovázených pedagogy Zbyňkem Válou a Milošem Novotným, z oboru elektrotechnika Střední průmyslové školy v Kutné Hoře zavítalo do státního podniku LOM PRAHA. Důvodem byla prohlídka kbelských Závodu letadel a Závodu modernizací a modifikací, včetně pracoviště zkušebního leteckého provozu.

Střední průmyslová škola v Kutné Hoře je školou s dlouholetou tradicí, která patří mezi špičku mezi odbornými školami v České republice. Zaměřuje se na výchovu středoškolských odborníků v oblastech elektrotechniky a informačních technologií, aby byli konkurenceschopní na trhu práce nejen v regionu, ale i v nadnárodním měřítku.

Ze strany jak SPŠ, tak i vedení státního podniku je zájem o prezentaci LOM PRAHA v prostorách školy v Kutné Hoře, kde by zástupci LOM PRAHA studentům třetích a čtvrtých ročníků předvedli audiovizuální prezentaci s výkladem a představením odborných divizí.

Exkurze v LOM PRAHA byla pro studenty velmi zajímavá a užitečná. Měli možnost vidět moderní technologie v praxi a seznámit se s možnostmi budoucího zaměstnání v této oblasti. Věříme, že tato spolupráce mezi školou a LOM PRAHA bude i nadále pokračovat a přinese užitek pro obě strany.

Text: Jitka Šuláková

Foto: Lukáš Syrový