V LOM PRAHA se začaly uzavírat první pracovní smlouvy s vybranými specialisty do nového vrtulníkového závodu H-1 pro Vipery a Venomy

Inzerát v médiích LOM PRAHA s.p. „Hledáme letecké mechaniky pro vrtulníky Viper a Venom, kterými budou přezbrojeny Vzdušné síly Armády ČR“, našel svoji odezvu. Nabídka této zajímavé práce v nově budovaném závodu H-1 na základně Náměšť nad Oslavou oslovila několik desítek zájemců.   

Na základě výsledků výběrového řízení se již uzavírají první pracovní smlouvy s vybranými kandidáty, a to nejen v technických odbornostech drak, motor, elektro, ale rovněž do logistických funkcí. Sestavený tým specialistů bude absolvovat ve druhé polovině letošního roku zdokonalovací jazykový kurz a stanovené zkoušky, aby naplnil požadavky výrobce vrtulníků na absolvování odborného výcviku. Následně, v prvním kvartálu roku 2023, je plánována odborná příprava ve Spojených státech amerických, konkrétně v Texasu a Ohiu.

Do budoucna se plánují další nábory zaměstnanců do vrtulníkového závodu H-1 i na další odborné pozice v souvislosti s rozšířením systému údržby a záměrem Ministerstva obrany České republiky navýšit flotilu Venomů a Viperů do výzbroje VzS AČR. Adekvátně na situaci bude reagovat také LOM PRAHA v oblastech podpory životního cyklu strojů a zabezpečení simulačních technologií k výcviku létajícího a pozemního personálu.

„Naplňování nového závodu H-1 odborným personálem je jeden ze zásadních kroků k postupné transformaci LOM PRAHA při zajišťování nové vrtulníkové platformy západní provenience,“ říká ředitel státního podniku Jiří Protiva.

Autor: Pavel Lang