LOM PRAHA prezentoval členům Parlamentního shromáždění NATO platformu pro letecký a taktický simulovaný výcvik vojenských pilotů

V den, kdy si Česko připomíná čtvrtletí svého členství v Severoatlantické alianci, zavítali do Centra leteckého výcviku státního podniku LOM PRAHA členové Výboru pro vědu a technologii Parlamentního shromáždění NATO (NATO Parliamentary Assembly - Science and Technology Committee). Mezinárodní misi sídlící v Bruselu doprovodili na pardubické letiště členové Stálé delegace Parlamentu České republiky do Parlamentního shromáždění NATO v čele s jejím vedoucím Jiřím Horákem.

Významná alianční návštěva, kterou vedla předsedkyně výboru Agnes Vadai, byla ředitelem LOM PRAHA s.p. Jiřím Protivou informována o aktuálních opravárenských a modernizačních projektech jak pro Armádu ČR, tak další členské země NATO. Následná prezentace ředitele CLV Jaroslava Špačka cílila na systém výcviku vojenských pilotů AČR a zvyšování odborné připravenosti příslušníků zahraničních vojenských letectev v pardubickém Centru leteckého výcviku.

Do programu byly zařazeny také statické ukázky provozované letecké techniky a výcvikové aktivity ve Středisku pozemního a syntetického výcviku na simulátorech kabinových postupů vrtulníků řady Mi a Enstrom 480B-G. Členové výboru pro vědu a technologie Parlamentního shromáždění NATO se rovněž seznámili s unikátní výcvikovou platformou ke zvyšování taktických dovedností pilotů s využitím sofistikovaných simulačních technologií v Taktickém simulačním centru CLV LOM PRAHA.

Autor: Pavel Lang

Foto: archiv LOM PRAHA s.p.