Setkání, která inspirují

Adventní čas v LOM PRAHA s.p., to je obdobně jako i v dalších institucích, hektický finiš před koncem roku. Najdou se však i výjimky. Například příjemné setkání s vzácnými hosty a předvánočním rozjímáním.

Tak se stalo dvanáctý prosincový den v Arcibiskupském paláci v Praze, kde se setkali arcibiskup pražský a primas český Jan Graubner a emeritní arcibiskup pražský Dominik kardinál Duka s ředitelem státního podniku LOM PRAHA Jiřím Protivou.

Předvánoční schůzka byla pozváním od nejvyšších představitelů katolické církve z července letošního roku, kdy J. Graubner a D. Duka v Centru leteckého výcviku LOM PRAHA udělili požehnání víceúčelovému vrtulníku Enstrom 480B-G, který nese jméno Arnošt na počest Arnošta z Pardubic, prvního pražského arcibiskupa a českého metropolity (1297-1364).

Milou atmosféru ještě více umocnil firemní dárek, a to letecký snímek baziliky Nanebevzetí Panny Marie a svatého Cyrila a Metoděje na Velehradě, kde se na státní svátek Dne slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje společně zúčastnili „Modlitby za vlast“, která se konala ve spolupráci s Armádou České republiky.

 

Autor: Pavel Lang

Foto: archiv LOM PRAHA s.p. a Michaela Culková