Ministrovi obrany Gabonu byly představeny možnosti leteckého výcviku

V rámci návštěvy České republiky zavítal ministr obrany Michael Moussa-Adamo s armádní generalitou Gabonské republiky také do státního podniku LOM PRAHA. Navštívil pardubické Centrum leteckého výcviku, kde mu byly prezentovány jak schopnosti CLV, tak systém odborné přípravy pro personál Vzdušných sil Armády ČR a příslušníky zahraničních letectev. Součástí programu byly i ukázky taktického simulačního výcviku na různých typech trenažérů v TSC, které je vybaveno nejmodernějšími technologiemi umožňující téměř reálnou vizualizaci.

Poznatky, ověřené osmnáctiletou praxí, potvrdily delegaci ze západoafrického Gabonu vysoké profesní know-how této organizační složky státního podniku LOM PRAHA v poskytování leteckého výcviku. Tvoří jej: pozemní příprava na učebnách i v letecké technice, dále simulační výcvik, základní a pokračovací letecký výcvik a příprava pozemního personálu.

Zahraniční hosté zhodnotili návštěvu v CLV jako profesně inspirující a v případě realizace jejich záměrů jako možnou alternativu ke vzájemné spolupráci.

Text: Pavel Lang

Foto: Petr Chiprianov