Spolupráce LOM PRAHA se středními školami pokračuje

Pracovní jednání zástupců pražských Vyšších odborných škol a Středních odborných škol ve státním podniku LOM PRAHA z března tohoto roku nese své ovoce.

Studenti Střední průmyslové školy strojnické Betlémská se nedávno zúčastnili odborné exkurze v Závodu pohonných jednotek (ZPJ), a to v rámci své praktické výuky v oboru strojírenství. Skupina studentů ze třídy 2.C a 1.A, spolu s pedagogickým doprovodem vedeným Evou Landkamerovou, měla možnost se seznámit s některými činnostmi z portfolia LOM PRAHA, jako jsou například opravy a údržba leteckých motorů, strojní obrábění, povrchové úpravy kovů, vyvažování rotačních dílů nebo nedestruktivní testování.

Tato vzdělávací instituce je nejstarší střední průmyslovou školou v České republice s tradicí od roku 1837. Její sídlo se nachází v historickém centru Prahy v Betlémské ulici. Studijní program je zaměřen na vzdělání studentů v oblasti strojírenství a počítačové podpory, aby se mohli uplatnit především ve středních technickohospodářských funkcích. Exkurze do LOM PRAHA s.p. poskytla studentům praktické zkušenosti a ukázala, jak se jejich vzdělání a dovednosti uplatňují v reálném světě. Tato zkušenost může být pro studenty užitečná při jejich budoucích profesních rozhodnutích a usměrnit je k oblasti, která jim bude nejvíce vyhovovat.

V LOM PRAHA a jeho závodech jsme otevřeni pro pořádání exkurzí a odborných praxí studentů. Pro žáky SPŠS Betlémská je již připravena další příležitost získat praktické zkušenosti – koncem května budou mít možnost absolvovat dvoutýdenní praxi v tomto strategickém státním podniku Ministerstva obrany.

https://www.mmspektrum.com/technicke-novinky/studenti-z-betlemske-nahledli-pod-poklicku-udrzby-letadel

Autor: Jitka Šuláková