LOM PRAHA se zúčastnil prezentace nejmodernějších obranných technologií na veletrhu IDEB

Nejmodernější obranné technologie z 15 zemí světa od úterý 10. do čtvrtka 12. května 2022 zaplnily výstaviště Incheba v Bratislavě. V rámci mezinárodního veletrhu IDEB se zde prezentovala vojenská technika, komunikační a informační systémy, zbraně a munice, obrněná a robotická vozidla, výstroj a výzbroj a desítky sofistikovaných projektů od společností obranného a bezpečnostního průmyslu.

A protože je slovenský IDEB, stejně jako veletrhy s obdobným zaměřením, jedinečnou příležitostí nejen pro prezentaci, ale i navazování a posilování obchodních kontaktů na tuzemské i zahraniční úrovni, byla přítomna také delegace LOM PRAHA s.p. v čele s ředitelem státního podniku Jiřím Protivou.    

Schopnosti strategického státního podniku Ministerstva obrany ČR i s konkrétními možnostmi spolupráce byly projednávány v řadě pracovních jednání. Například s velitelem Vzdušných sil Slovenské republiky generálmajorem Róbertem Tóthem, dále s ředitelem slovenského Vojenského historického ústavu plukovníkem Miloslavem Čaplovičem, jakož i s představiteli Leteckých opraven Trenčín, KONŠTRUKTY – Defence nebo ZTS – ŠPECIÁL. Součástí programu delegace LOM PRAHA byla i setkání se zástupci obranných společností z Izraele a Rwandy.

„Veletrh IDEB byl pro LOM PRAHA příležitostí ještě více zintenzivnit spolupráci s dosavadními partnery a vést odbornou diskusi s dalšími potenciálními zákazníky. Zároveň jsme využili tuto významnou platformu k prohloubení české a slovenské spolupráce, a to nejen se státními institucemi, ale také s dalšími civilními firmami, v jejichž portfoliu jsou projekty obranného a bezpečnostního průmyslu,“ říká ředitel státního podniku LOM PRAHA Jiří Protiva.

Text: Pavel Lang

Foto: Jitka Šuláková