Prezentace LOM PRAHA TRADE na veletrhu IMDEC v Ghaně

Minulý týden se v ghanské Akkře konala již druhá mezinárodní výstava a konference o námořní obraně (IMDEC – International Maritime Defence Exhibition and Conference), na nichž se úspěšně prezentovala dceřiná společnost státního podniku LOM PRAHA, a to LOM PRAHA TRADE.

IMDEC je největší setkání afrického námořního průmyslu, jež hostí jak regionální, tak i mezinárodní zástupce námořních velitelství. Mezi vystavovateli veletrhu byly zastoupeny také regionální vzdušné síly, čímž se zdůraznil význam spolupráce mezi letectvem a námořnictvem.

Přítomné hosty reprezentovalo bezmála dvacet kapitánů, komodorů, kontradmirálů, viceadmirálů a admirálů a 300 mezinárodních vyšších úředníků z námořnictva, letectva, pobřežní stráže a námořní policie. Mezi nejvýznamnější návštěvníky veletrhu patřil mimo jiné Dr. Mahamudu Bawumia, viceprezident republiky Ghana spolu s ministrem obrany Hon. Dominic Aduna Bingab Nitiwul. Ten také slavnostním přestřižením pásky tuto významnou akci zahájil.

Výše uvedené osobnosti navštívili expozici LOM PRAHA TRADE, kde je zástupci společnosti Martin Kulich spolu s Nikolou Geletkovou seznámili s odborným portfoliem a dílčími projekty státního podniku a jeho dceřiné společnosti. 

Nelze nezmínit také pracovní jednání s velitelem Vzdušných sil Ghany Frankem Hansonem, který byl informován o aktuálním průběhu generální opravy vrtulníkové techniky ghanských vzdušných sil. 

Text: Jitka Šuláková a archiv LOM PRAHA TRADE a.s.

Foto: archiv LOM PRAHA TRADE a.s.