Je nutné být v centru dění

Druhým dnem pokračuje na pařížském letišti Le Bourget maraton jednání předních světových společností leteckého a kosmického průmyslu. Profesní renomé si zde zvyšuje také státní podnik Ministerstva obrany České republiky LOM PRAHA s.p., a to aktivní komunikační platformou v expozicích zahraničních partnerů.

Příklad? S představiteli Lockheed Martin jednal ředitel LOM PRAHA Jiří Protiva o možnostech zapojení do průmyslové spolupráce při případném pořízení bojových letounů F-35. Zajištění vyšších stupňů údržby vrtulníků AH-1Z Viper a UH-1Y Venom, jakož i simulační výcvik létajícího personálu, byly tématy se zástupci společnosti Bell. S vedením bulharského resortu obrany a vojenského letectva si delegace LOM PRAHA vyměnila zkušenosti z tzv. české národní cesty (komplex legislativních a technických opatření, které i nadále zajišťují opravy a údržbu vrtulníků Mi-17 a Mi-171Š) po pozastavení ruských certifikátů na „emíčka“ České republice a Bulharsku. Za oboustranně přínosné lze považovat také pracovní schůzku se zástupci společnosti Airbus.

Kromě prezentačních a obchodních zájmů na aerosalonu jsou součástí programu české delegace také další dílčí aktivity. Jednou z nich byla pracovní snídaně s ministrem průmyslu a obchodu Jozefem Síkelou a vrchní ředitelkou sekce průmyslové spolupráce MO Radkou Konderlovou.

Text: Pavel Lang

Foto: archiv LOM PRAHA, Bell, Lockheed Martin