LOM PRAHA  a VR Group prezentují mezinárodní odborné komunitě na veletrhu IDEB svoje unikátní portfolio

Nízkým průletem transportního letounu C-27J Spartan nad bratislavským výstavištěm Incheba Expo byl zahájen třídenní Mezinárodní veletrh obranné a bezpečnostní techniky IDEB Defence&Security. Jedná se o další platformu ve střední Evropě, která prezentuje produkty a technologie celé řady renomovaných společností, včetně kybernetické bezpečnosti, a prohlubuje vzájemné kontakty jak se stávajícími, tak potenciálními zákazníky.   

Během desátého ročníku IDEBu, při účasti bezmála stovky vystavovatelů ze 17 zemí, bude k vidění také několik novinek. Například prototyp samohybné kanónové houfnice BIA 6x6, která spojuje výhody houfnic Zuzana 2 a EVA do kompaktního dělostřeleckého systému. „Domácí“ slovenské OS SR zde vystavují dálkově ovládaný samohybný odminovací stroj Božena 5, dále vrtulník UH-60M nebo tank Leopard 2A4. Na volné ploše výstaviště probíhají dynamické ukázky armádních a policejních jednotek i boj zblízka kadetů Akademie Ozbrojených sil generála M. R. Štefánika.    

Představit mezinárodní komunitě unikátní odborné portfolio, nevyjímaje zapojení do klíčových modernizačních projektů Armády ČR, využily také státní podnik Ministerstva obrany České republiky LOM PRAHA s.p. a jeho dceřiná společnost VR Group, a.s.

„Letošní jubilejní desátý ročník veletrhu IDEB v Bratislavě je pro státní podnik LOM PRAHA příležitostí pro prezentaci dosavadních, ale i nově nabývaných schopností. Jde tak zejména o modernizace vrtulníkové platformy Mi, ale také o zapojení do platformy H-1 a oblasti stíhacího letectva. Společně s VR Group zároveň nabízíme i výcvik vojenských pilotů, včetně stále se rozvíjející oblasti simulačních výcvikových technologií,“ říká ředitel LOM PRAHA s.p. Jiří Protiva.     

„VR Group na veletrhu IDEB 2023 představuje rekonfigurovatelný simulátor pro letouny L-39NG a L-159 s plnohodnotnou simulací kokpitů obou typů a možností úloh působení proti vzdušným i pozemním cílům,“ upřesňuje předseda představenstva společnosti Vít Ryška.

 

Autor: Pavel Lang